Ivanić: Stav entiteta je odlučujući

Srna
Ivanić: Stav entiteta je odlučujući

Sarajevo - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas Srni da je iz mehanizma koordinacije vrlo jasno da bez stava entiteta nije moguće ostvariti napredak na evropskom putu i zato je stav entiteta odlučujući kada je riječ o adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju /SSP/.

"Kada je riječ o adaptacija SSP-a, ja sam i ranije rekao da ću poštovati stav Republike Srpske. Ovaj sporazum se odnosi na evropski put, a to je u nadležnosti i entiteta", istakao je Ivanić.


On je naveo da, s obzirom na to da će sutra u Banjaluci biti održane konsultacije, praktično, unutar institucija Republike Srpske, ne vidi nikakvu potrebu da prisustvuje sastanku, naglasivši da će njegove zaključke u potpunosti uvažiti.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za sutra je u Banjaluci zakazao sastanak na kome će biti riječi o predloženoj adaptaciji SSP-a koja je neprihvatljiva za Srpsku.

Riječ je o sastanku sa predstavnicima Republike Srpske u institucijama BiH, Vlade i Narodne skupštine Srpske, Privredne komore Srpske, Spoljnotrgovinske komore BiH, Udruženja poljoprivrednih proizvođača mlijeka Srpske, Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske, Udruženja povrtara Srpske, Udruženja voćara Srpske i "Mlijekoprodukta" iz Kozarske Dubice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana