Иванић: Став ентитета је одлучујући

Срна
Иванић: Став ентитета је одлучујући

Сарајево - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас Срни да је из механизма координације врло јасно да без става ентитета није могуће остварити напредак на европском путу и зато је став ентитета одлучујући када је ријеч о адаптација Споразума о стабилизацији и придруживању /ССП/.

"Када је ријеч о адаптација ССП-а, ја сам и раније рекао да ћу поштовати став Републике Српске. Овај споразум се односи на европски пут, а то је у надлежности и ентитета", истакао је Иванић.


Он је навео да, с обзиром на то да ће сутра у Бањалуци бити одржане консултације, практично, унутар институција Републике Српске, не види никакву потребу да присуствује састанку, нагласивши да ће његове закључке у потпуности уважити.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик за сутра је у Бањалуци заказао састанак на коме ће бити ријечи о предложеној адаптацији ССП-а која је неприхватљива за Српску.

Ријеч је о састанку са представницима Републике Српске у институцијама БиХ, Владе и Народне скупштине Српске, Привредне коморе Српске, Спољнотрговинске коморе БиХ, Удружења пољопривредних произвођача млијека Српске, Савеза удружења пољопривредних произвођача Српске, Удружења повртара Српске, Удружења воћара Српске и "Млијекопродукта" из Козарске Дубице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана