Иванић: Односи БиХ и Србије су јавно коректни, а заправо затегнути

Срна
Иванић: Односи БиХ и Србије су јавно коректни, а заправо затегнути

Сарајево - „Босна и Херцеговина је пред вратима највеће кризе од Дејтона“, изјавио је Младен Иванић, српски члан Предсједништва БиХ.

Он је оцијенио да у овом тренутку највећи проблем представљају односи представника Бошњака и Хрвата, али и да су односи БиХ и Србије „јавно коректни, а заправо затегнути“.

Уочи посјете чланова Предсједништва БиХ Београду, Иванић је рекао да би на састанку са предсједником Србије, прије разматрања текућих питања, „прво требало обавити један нормалан људски разговор, након свега што се посљедњих мјесеци дешавало“.

Сматра да би договор око граница требало направити, али сумња да ће бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић бити спреман на компромис.

Додаје и да се таквим договором ставља тачка на сукоб и елиминише могућност будућих проблема.

„Око границе нема пуно ствари које су недефинисане, то се све своди на простор општине Рудо јер се тамо налази та пруга и село које је практично у Србији, а води се да је у оквиру БиХ. Ако буде спремности може се постићи договор. На жалост, бојим се да, увјерен сам да спремности има код мене и код хрватског члана Предсједништва да се постигне договор, али мислим да неће бити код Бошњака зато што они такве ствари тумаче неком врстом суверенитета, иако је то јако глупо“, оцењује Иванић за ФоНет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана