Ivanić: Obavijestiti Savjet bezbjednosti o zloupotrebi

Srna
Ivanić: Obavijestiti Savjet bezbjednosti o zloupotrebi

Sarajevo - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da će on ili ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak obavijestiti Savjet bezbjednosti UN o zloupotrebi Predstavničkog doma parlamenta BiH.

"Dobio sam danas pismo zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladena Bosića u kojem me upozorava u vezi sa ovim pitanjem. Ovo je stvarno prešlo sve mjere, oni nisu u svoje ime poslali pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, te je ovo lažno predstavljanje", rekao je Ivanić novinarima.


On je ocijenio da je strašna zloupotreba i krivično djelo to "što su se drznuli da pišu u ime Predstavničkog doma".

"Ko ima pravo da govori ako odluka nije donesena na takav način. To će imati vrlo negativne posljedice", dodao je on.

Komentarišući otvoreno pismo koje mu je danas poslao poslanik u Predstavničkom domu Denis Bećirović u kojem se navodi da Ivanić želi da "uskrati i zabrani da predstavnici građana u drugim organima BiH iznose svoje stavove", Ivanić je rekao da ne poznaje Bećirovića i da "nema namjeru da sa irelevantnim i ekstremistima razgovara".

On je napomenuo da BiH ne može nastupiti pred Savjetom bezbjednosti UN kada se bude razmatrala rezolucija o Srebrenici, jer nema jedinstvenog stava.

"Ne možemo nastupiti, odlazak i pokušaj da se nešto govori je mimo stava", dodao je on.

Dvadeset pet poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH uputilo je juče pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu u kome su naveli da podržavaju britanski prijedlog rezolucije o Srebrenici.

Tim povodom danas je otvoreno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Ivaniću pismo uputio poslanik Bećirović u kojem, između ostalog, tvrdi da 25 poslanika Predstavničkog doma predstavlja oko 60 odsto ovog doma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana