Иванић: Oбавијестити Савјет безбједности о злоупотреби

Срна
Иванић: Oбавијестити Савјет безбједности о злоупотреби

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да ће он или министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак обавијестити Савјет безбједности УН о злоупотреби Представничког дома парламента БиХ.

"Добио сам данас писмо замјеника предсједавајућег Представничког дома Младена Босића у којем ме упозорава у вези са овим питањем. Ово је стварно прешло све мјере, они нису у своје име послали писмо генералном секретару УН Бан Ки Муну, те је ово лажно представљање", рекао је Иванић новинарима.


Он је оцијенио да је страшна злоупотреба и кривично дјело то "што су се дрзнули да пишу у име Представничког дома".

"Ко има право да говори ако одлука није донесена на такав начин. То ће имати врло негативне посљедице", додао је он.

Коментаришући отворено писмо које му је данас послао посланик у Представничком дому Денис Бећировић у којем се наводи да Иванић жели да "ускрати и забрани да представници грађана у другим органима БиХ износе своје ставове", Иванић је рекао да не познаје Бећировића и да "нема намјеру да са ирелевантним и екстремистима разговара".

Он је напоменуо да БиХ не може наступити пред Савјетом безбједности УН када се буде разматрала резолуција о Сребреници, јер нема јединственог става.

"Не можемо наступити, одлазак и покушај да се нешто говори је мимо става", додао је он.

Двадесет пет посланика Представничког дома парламента БиХ упутило је јуче писмо генералном секретару УН Бан Ки Муну у коме су навели да подржавају британски приједлог резолуције о Сребреници.

Тим поводом данас је отворено писмо предсједавајућем Предсједништва БиХ Иванићу писмо упутио посланик Бећировић у којем, између осталог, тврди да 25 посланика Представничког дома представља око 60 одсто овог дома.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана