Иванић: О граници причају многи који нису ни видјели карту

klix.ba
Иванић: О граници причају многи који нису ни видјели карту

Сарајево - Нису сви политичари исти, поручио је вечерас гостујући на Федералној телевизији српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Он је додао како би волио да у Предсједништву имају већи степен усаглашавања умјесто "бесмислене реторике", а посебну пажњу посветио је питањима границе коју БиХ тек треба ријешити са сусједима.

"О граници су причали многи који немају појма о чему се ту ради. Говорили су да неће дати ни педља земље, а нико то ни не тражи. Нису ни видјели како изгледа карта и то село код Рудог које је потпуно окружено Србијом. Проблем је што се наше комисије већ 14 година тиме не баве, а требали би", истакао је Иванић.

Он је додао да се у посљедње вријеме у јавности "прави чудан амбијент да нам неко хоће нешто одузети", а да је за договор потребно само мало добре воље, као што је то било и са Црном Гором.

"Увијек има рјешење кад се хоће. Нормални амбијент зависи од људи, јесу ли спремни да разговарају или нису. Евидентно је да смо Човић и ја кад је у питању Србија спремни, а да Изетбеговић није због притисака јавности. Ми уопште немамо става, само се такмичимо ко је већи бранитељ. Србија не негира границу, већ само моли да се она исправи гдје може. Нема ту превара, тим прије што тамо живе Срби", поручио је члан Предсједништва БиХ.

На питање о односу према држави, рекао је да воли РС, али да уважава БиХ те да ће учинити све да она функционише на нормалан начин.

"Шта ја радим против БиХ? Ако од мене неко очекује одговоре на непотребна питања, као што је за кога навијам, то неће чути", поручио је Иванић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана