Ivanić: Nema priznanja Kosova dok je SzP u institucijama BiH

nezavisne.com
Ivanić: Nema priznanja Kosova dok je SzP u institucijama BiH

Banjaluka - Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH, nakon sastanka sa ministrima i poslanicima Parlamenta BiH rekao je da dok je Savez za promjene (SzP) u institucijama BIH neće biti priznanja Kosova.

"Retorika u kojoj se prijeti ratom nas vraća u 90-te i ratna galama zaslužuje svaku osudu", rekao je Ivanić, nakon sastanka sa ministrima u Savjetu ministara i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene, a nakon izjave Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

Dodao je da BiH tone u krizu koja je uslovljena odnosima u FBiH i uvlačenje RR u te sukobe je suprotno njihovim interesima.

Ivanić je rekao da mu ne pada na pamet da se povuče iz institucija po pozivu jednog čovjeka.

"Takvi radikalni potezi nisu potrebni. Nema nikakvih odluka, a samim tim ni posljedica" rekao je Ivanić, dodajući da se Izetbegoviću daje previše značaja iako on nema snage da uradi tako nešto.

Dodao je da ako se kriza bude i dalje zaoštravala da je moguće da sjedne sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, i iznese mu svoje stavove.

Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, rekao je da će obavijestiti rukovodioce Srbije da nema šanse da priznavanje Kosova dođe na dnevni red.

Naglasio je da će ovakvih spinova biti sve više sa namjerom da se pažnja skrene na ta pitanja, ali da je potrebno da se tenzije spuste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana