Иванић: Нема признања Косова док је СзП у институцијама БиХ

nezavisne.com
Иванић: Нема признања Косова док је СзП у институцијама БиХ

Бањалука - Младен Иванић, српски члан Предсједништва БиХ, након састанка са министрима и посланицима Парламента БиХ рекао је да док је Савез за промјене (СзП) у институцијама БИХ неће бити признања Косова.

"Реторика у којој се пријети ратом нас враћа у 90-те и ратна галама заслужује сваку осуду", рекао је Иванић, након састанка са министрима у Савјету министара и посланицима у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Савеза за промјене, а након изјаве Бакира Изетбеговића, бошњачког члана Председништва БиХ.

Додао је да БиХ тоне у кризу која је условљена односима у ФБиХ и увлачење РР у те сукобе је супротно њиховим интересима.

Иванић је рекао да му не пада на памет да се повуче из институција по позиву једног човјека.

"Такви радикални потези нису потребни. Нема никаквих одлука, а самим тим ни посљедица" рекао је Иванић, додајући да се Изетбеговићу даје превише значаја иако он нема снаге да уради тако нешто.

Додао је да ако се криза буде и даље заоштравала да је могуће да сједне са Милорадом Додиком, предсједником РС, и изнесе му своје ставове.

Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ, рекао је да ће обавијестити руководиоце Србије да нема шансе да признавање Косова дође на дневни ред.

Нагласио је да ће оваквих спинова бити све више са намјером да се пажња скрене на та питања, али да је потребно да се тензије спусте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана