Иванић: Наставити стварање повољног амбијента за инвестиције

Срна
Иванић: Наставити стварање повољног амбијента за инвестиције

Сарајево - Надлежне институције у БиХ наставиће да стварају повољан амбијент за инвестиције, рекао је у Мајамију члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, који је на позив фондације Јарл Хјалмарсон /ЈХФ/ учествовао у специјалном четвородневном програму за инвестиције и развој.

Иванић и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, који је такође учествовао у програму, представили су политичке и економске прилике у БиХ, као и цјелокупни напредак у спровођењу Реформске агенде, те бројне приједлоге за побољшање пословне климе.

Током разговора с представницима више од 100 компанија и пословних удружења изражена је заинтересованост за улагања у БиХ, посебно у области обраде дрвета, производње намјештаја и финансијског пословања, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Постигнут је договор да група инвеститора из овог дијела САД у првој половини наредне године посјети БиХ и разговара с потенцијалним партнерима.

Договорено је да у мају наредне године буде одржана политичко-пословна регионална конференција у Бањалуци, чији ће домаћин бити Младен Иванић, током мандата предсједавајућег Предсједништва БиХ, додаје се у саопштењу.

Фондација Јарл Хјалмарсон, која ће пружити подршку приликом посјете америчких инвеститора, такође ће бити саорганизатор конференције.

Та фондација већ годинама пружа подршку земљама Балкана на путу спровођења реформи, економског оснаживања и јачања капацитета за привлачење директних страних инвестиција.

Током четвородневног програма Иванић се састао с бројним представницима пословне заједнице Мајамија и Флориде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана