Иванић: Морамо да памтимо да нам се “Олуја” не би поновила

Срна
Иванић: Морамо да памтимо да нам се “Олуја” не би поновила

Београд - Срби из Хрватске су акцијом “Олуја” у највећем егзодусу и етничком чишћење које се догодило у Европи послије Другог свјетског рата, практично збрисани и ми, као српски народ у цјелини, морамо то да памтимо и да на то стално подсјећамо, јер само тако можемо да спријечимо да нам се нешто слично не понови, рекао је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, за Тањуг.

“Управо због чувања од заборава посебну захвалност дугујем предсједнику Вучићћу који је овај дан уврстио као један од најважнијих које заједнички треба да обиљежавају Република Српска и Србија”, рекао је Иванић.

Он ће вечерас у Бачкој Паланци, на позив предсједника Александра Вучића, присуствовати обиљежавању Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у хрватској војно-полицијској акцији “Олуја” .

Иванић подсјећа да је над Србима је 1995. учињен погром, да мали је број њих остао или се вратио да живи у Хрватској и да зато о њиховим правима у Хрватској треба стално говорити, стално бити присутан на том простору.

“Одлазим тамо, обилазим наше људе. Посљедњи пут сам био 30. јуна на обиљежавању Дана сјећања на Јадовно 1941, страшног злочина и масовног истребљења које нам се десило за време НДХ. Одлазио сам тамо и претходних година, јер морамо да идемо, да се не заборави. Обишао сам и Србе повратнике, видио сам у каквим условима живе. Обавезни смо да им пружимо подршку”, рекао је Иванић..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана