Ivanić: Među civilima najveće žrtve su žene i djeca

Srna
Ivanić: Među civilima najveće žrtve su žene i djeca

Banjaluka - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je večeras da je značajno da se organizuju manifestacije kao što su to "Dani sjećanja", jer je evidentno da su u ratovima najveće žrtve civili, a među njima žene i djeca.

"Jako je važno da se, posebno večeras, podsjetimo svih tih stradanja, da ih ne zaboravimo i da uradimo sve što možemo da više djeca, civili i ostali ne stradaju u ovoj zemlji", rekao je Ivanić novinarima pred početak memorijalne akademije pod nazivom "Svako dijete - nebo na zemlji", organizovane u okviru manifestacije "Dani sjećanja" koja je ove godine posvećena stradanju srpske djece u ratovima u 20. vijeku.


Ono je podsjetio da je na ovim prostorima bilo previše sukoba i ratova, previše patnje i da je došlo vrijeme da se svi okrenu nečem novom, stabilnijem, boljem i progresivnijem.

"Ali, na žrtve ne treba zaboraviti, pogotovo ne one koji su najviše patili, a to su djeca i žene", poručio je Ivanić.

Akademiji u Kulturnom centru Banski dvor prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je pokrovitelj manifestacije, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministri Vladi, narodni poslanici.

Skupu prisustvuju i Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, predsjednik Jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci Arie Livne, predstavnici nevladinih organizacija, potomci žrtava, te brojne druge ugledne ličnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana