Ivanić: Izbori ne smiju biti pitanje života i smrti

Srna
Ivanić: Izbori ne smiju biti pitanje života i smrti

Modriča - Počasni predsjednik PDP-a Mladen Inavić rekao je večeras da predstojeći izbori u Republici Srpskoj i BiH ne smiju biti pitanje "života i smrti", kako to doživljavaju neke političke partije i pojedinci, nego prilika da građani slobodno izaberu svoje predstavnike u organima vlasti.

Ivanić je na tribini u mjestu Botajica kod Modriče predstavio PDP-ov Program obnove Republike Srpske, ističući ekonomske mjere, mjera podsticaja nataliteta, mjere za poboljšanje socijalne zaštite, te rješavanje problema odlaska stanovništva iz Republike Srpske.

"U ovom mandatu sam uspješno radio na zaštiti interesa Republike Srpske i srpskog naroda zbog čega imam šansu da i na narednim izborima dobijem najviše glasova u izboru srpskog člana Predsjedništva BiH", rekao je Ivanić.

On je istakao da može pobijediti lidera SNSD-a Milorada Dodika ukoliko budu kandidati za funkciju člana Predsjedništva BiH.

Ivanić je napomenuo da je na prošlim izborima dobio glasove 317.000 birača, koje, kako je istakao, nije razočarao i od kojih ponovo očekuje podršku.

"Dobijem li ponovo podršku, na miran i mudar način ću raditi na zaštiti ustavnih prava srpskog naroda i Republike Srpske koje neću uvesti u rizike i neizvjesnost", dodao je Ivanić.

Prema Ivanićevim riječima, ukoliko bude bolja saradnja sa organima Republike Srpske, veću pažnju posvetiće privlačenju investicija, otvaranju novih radnih mjesta, te u koordinaciji sa predstavnicima Srba na svim nivoima vlasti spriječiti promjenu ustavne nadležnosti Republike Srpske i BiH.

On kaže da sa interesovanjem očekuje političku borbu sa /liderom SNSD-a Miloradom/ Dodikom, te da vjeruje da će, ukoliko budu kandidati, biti fer i zanimljiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana