Иванић: Имаћемо прилике да се наслушамо свакаквих глупости у периоду кампање

Срна
Иванић: Имаћемо прилике да се наслушамо свакаквих глупости у периоду кампање

Сарајево - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић поручио је данас да ко год буде у Предсједништву БиХ из Федерације БиХ мора знати да ће Српска, што се њега тиче, имати члана Предсједништва који ће чврсто бранити интересе Републике Српске и ниједног тренутка неће угрозити њену позицију, а који ће се трудити да прави компромисе.

“Ако они не буду за компромис, онда ће имати сукобе. Међутим, у тим сукобима више се никада неће десити да било ко из Федерације БиХ има искључиву подршку међународних институција, а ја то веома добро знам”, рекао је Иванић Срни.

Он је истакао да није изненађен реториком Шефика Џаферовића из СДА и Дениса Бећировића из СДП-а, који су на конвенцијама својих странака изабрани за кандидате за члана Предсједништва БиХ на општим изборима у октобру.

“Имаћемо прилике да се наслушамо свакаквих глупости у периоду кампање, па тако и тих неких изјава којима неки од политичара желе да буду важнији него што јесу. То је доминирало и конвенцијом СДА и конвенцијом СДП, али то је њихова битка”, рекао је Иванић.

Иванић, који је и почасни предсједник ПДП-а, сматра да би политичари из ФБиХ требало коначно да схвате да је дошло вријеме другачије реторике.

“А, кога ће народ у ФБиХ изабрати, то је њихова ствар и, што се мене тиче, рекао бих да ми је готово свеједно”, закључио је Иванић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана