Ivanić, Himenez: Reformama ubrzati korake na evropskom putu BiH

Srna
Ivanić, Himenez: Reformama ubrzati korake na evropskom putu BiH

Sarajevo - Ambasador Španije u BiH Hose Marija Valdemor Himenez rekao je da BiH treba da nastavi sa reformama kako bi ubrzala korake na evropskom putu, te članu Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladenu Ivaniću zahvalio za podršku teritorijalnom integritetu i suverenosti njegove zemlje.

Himenez je danas tokom nastupne posjete sa Ivanićem razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i bilateralnim odnosima dvije zemlje.


Tokom razgovora bilo je riječi i o evropskom putu BiH, kojem Španija pruža punu podršku, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je zahvalio ambasadoru za izbalansirani pristup njegove zemlje kada je riječ o dešavanjima u BiH i poželio mu uspješan mandat, navodi se u saopštenju.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske danas je y oproštajnu posjetu primio ambasadora Velike Britanije Edvarda Fergusona, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Tom prilikom iskazana je nada da će dobra saradnja dvije zemlje biti nastavljena, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić se zahvalio Fergusonu na ulozi njegove zemlje u poslijeratnom razvoju BiH, ali i na njegovoj ličnoj ulozi kada je riječ o pomoći institucijama na svim nivoima vlasti, navodi se u saopštenju.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske zahvalio je britanskom ambasadoru za mnoge dobre projekte koje je Velika Britanija realizovala za mlade u BiH, uključujući i brojne stipendije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana