Иванић: Дом здравља на понос Которварошана

Срна
Иванић: Дом здравља на понос Которварошана

Котор Варош - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић посјетио је новоизграђени блок Дома здравља “Свети Пантелејмон” у Котор Варошу и изразио задовољство чињеницом да је овај пројекат успјешно реализован.

“Захваљујући фондацији жХајдар Алијевж из Азербејџана у износу од 1.500.000 КМ Котор Варош је добио респектабилан објекат који ће бити од користи свим пацијентима и запосленима у овој установи”, рекао је Иванић.

Он је додао да су пријатељи из Азербејџана недавно донирали најмодерније санитетско возило Дому здравља у знак захвалности за добро реализован пројекат.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић рекао је да је укупна површина нове зграде, која ће бити увезана у једну цјелину са старим дијелом Дома здравља, бити 850 метара квадратних.

“Ријеч је о модерном објекту који ће бити опремљен потпуно новом медицинском опремом и намјештајем у складу са свјетским нормама у здравству. Објекат ће имати подрум, приземље у којем ће бити смјештена Служба хитне помоћи и спрат намијењен за амбуланте породичне медицине”, рекао је Бибић и додао да ће објекат бити свечано отворен 10. септембра.

Дом здравља ове године има 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.

члан Предсједништва БиХ из Републике Српске током данашње посјете Котор Варошу разговарао је и са начелником општине Зденком Саканом о реализацији нових пројеката у овој локалној заједници.

“Настојаћемо у наредном периоду реконструисати објекат старе аустроугарске школе, који је знатно девастиран. Постоји пројекат у вриједности од 750.000 КМ у оквиру којег би изградили културни центар и библиотеку, а имамо обећање господина Иванића да ће пружити подршку у оквиру својих могућности”, рекао је Сакан.

Сакан је упознао Иванића о актуелној ситуацији у општини Котор Варош, која уз Дервенту има најмању стопу незапослености у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана