Италијани желе да граде цементару у РС

М. Ми.
Италијани желе да граде цементару у РС

Венеција - Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић рекао је у петак да су представници италијанске компаније која се бави организацијом производње цемента исказали интерес за улагања у Српској и изградњу цементаре.

- Увјерен сам да имају озбиљан интерес и очекујем да ће то бити инвестиција која ће бити озбиљно разматрана у оквиру њиховог холдинга и да ће донијети позитивну одлуку о изградњи цементаре у Српској - навео је Ђокић, који борави у посјети италијанској покрајини Фрулија-Венеција-Ђулија.

Након састанка са привредницима, представницима више привредних комора, предузећа и агенција које се баве организацијом и повезивањем различитих привредних структура из Италије са иностранством, Ђокић је изразио задовољство исказаним интересовањем за улагања у РС.

- Представили смо све што је важно инвеститорима у Српској и очекујем да ће врло брзо услиједити неколико веома значајних посјета које би могле, осим у изградњу цементаре, омогућити и улагања у области металопрераде, дрвопрерађивачке и индустрије текстила, коже и обуће - нагласио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана