Istražuju i Šimića i prisluškivanje

Ž. D. - G. M.
Istražuju i Šimića i prisluškivanje

Sarajevo - Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv uhapšenog novinara Josipa Šimića zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje, a vodi i opsežnu istragu u vezi sa tvrdnjama da su nezakonito prisluškivane vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić i potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Ružica Jukić.

Šimić je podnio prijavu Tužilaštvu BiH protiv ministra bezbjednosti Dragana Mektića i direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Perice Stanića zbog sumnje da su naredili i nezakonito prisluškivali Tadićevu i Jukićevu. Portparol Tužilaštva BiH Adisa Karačić kaže da je Šimić počinio krivično djelo dostavljanjem falsifikovanog dokumenta SIPA. Istragu u vezi s falsifikovanim dokumentom vodi i sarajevsko Kantonalno tužilaštvo, po čijem nalogu je SIPA prije nekoliko dana uhapsila Šimića.

Pošto u toj prijavi odstoje transkripta razgovora Tadićeve i Jukićeve, Tužilaštvo BiH otvorilo je i istragu protiv nepoznatih lica zbog sumnje da su počinila krivična djela neovlašćeno prisluškivanje, odavanje službene tajne i ometanje rada pravosuđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana