Истражују и Шимића и прислушкивање

Ж. Д. - Г. М.
Истражују и Шимића и прислушкивање

Сарајево - Тужилаштво БиХ донијело је наредбу о спровођењу истраге против ухапшеног новинара Јосипа Шимића због сумње да је починио кривично дјело лажно пријављивање, а води и опсежну истрагу у вези са тврдњама да су незаконито прислушкиване вршилац дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић и потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета БиХ Ружица Јукић.

Шимић је поднио пријаву Тужилаштву БиХ против министра безбједности Драгана Мектића и директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (SIPA) Перице Станића због сумње да су наредили и незаконито прислушкивали Тадићеву и Јукићеву. Портпарол Тужилаштва БиХ Адиса Карачић каже да је Шимић починио кривично дјело достављањем фалсификованог документа SIPA. Истрагу у вези с фалсификованим документом води и сарајевско Кантонално тужилаштво, по чијем налогу је SIPA прије неколико дана ухапсила Шимића.

Пошто у тој пријави одстоје транскрипта разговора Тадићеве и Јукићеве, Тужилаштво БиХ отворило је и истрагу против непознатих лица због сумње да су починила кривична дјела неовлашћено прислушкивање, одавање службене тајне и ометање рада правосуђа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана