Истекао рок за пријем кандидатских листи

Срна
Истекао рок за пријем кандидатских листи

Сарајево - Рок за подношење кандидатских листи за Опште изборе 2018. године у Босни и Херцеговини истако је данас у 16.00 сати, а у поступку овјере политичких субјеката Централна изборна комисија овјерила пријаве за учешће на изборима за 69 политичких странака, 34 неовисна кандидата и 36 коалиција.

У складу с Упутством о роковима и редослиједу изборних активности за Опште изборе у БиХ који ће бити одржани 7. октобра Централна изборна комисија БиХ ће у наредним данима вршити провјеру и овјеру кандидата и кандидатских листи.

Рок за објаву овјерених кандидатских листи у службеним гласилима и средствима јавног информисања је до 23. аугуста, саопштено је из Канцеларије за информирање Централне изборне комисије БиХ.

Централна изборна комисија обавијестила је бираче с пребивалиштем у Граду Мостару да и бирачи из Града Мостара гласају на општим изборима и да у вези с тим, сви бирачи који желе гласати из иностранства требају се пријавити Централној изборној комисији БиХ до 24. јула.

Све потребне информације за пријаву као и образац ПРП1 доступни су на њеб страници Централне изборне комисије БиХ, www.izbori.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана