Islamski simboli na tabli na Vracama - jedna u nizu provokacija

Srna
Islamski simboli na tabli na Vracama - jedna u nizu provokacija

Sarajevo - Predsjednik Boračke ogranizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je da crtanje polumjeseca i zvijezde na tabli sa natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku" u naselju Vraca, opština Istočno Novo Sarajevo, predstavlja jednu u nizu provokacija i ignorisanja Srpske i srpskog naroda.

"Evidentno je da u političkom Sarajevu ne postoji volja da se ti problemi prevaziđu i da se počne ozbiljno razmišljati o budućnosti sadašnjih i budućih generacija, boljem i kvalitetnijem životu, ekonomiji, privredi", rekao je Parađina Srni.


Prema njegovim riječima, u Federaciji BiH /FBiH/ i dalje postoje oni koji žive u prošlim vremenima i permanentno vode ratnohuškačku politiku.

"Republika Srpska mora obezbijediti puni suverenitet na svojoj teritoriji", dodao je Parađina.

Podsjećajući da će naredne sedmice biti obilježeno 24 godine od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, Parađina se založio za postavljanje spomen-obilježja u Sarajevu, ali i drugim gradovima Federacije BiH /FBiH/ gdje su u prošlom ratu stradali Srbi.

"Na teritoriji Republike Srpske postavljeni su mnogi spomenici za Bošnjake i oni tu dolaze nesmetano, a za Srbe nema spomenika u FBiH zbog čega je potrebno obezbijediti reciprocitet", zaključio je Parađina.

Nepoznata lica nacrtala su polumjesec i zvijezdu na tabli sa natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku" u naselju Vraca, u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče je prijavljeno da je u noći između 26. na 27. aprila natpis na tabli precrtan zelenim sprejem i da su nacrtani polumjesec i zvijezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana