Исламски симболи на табли на Врацама - једна у низу провокација

Срна
Исламски симболи на табли на Врацама - једна у низу провокација

Сарајево - Предсједник Борачке огранизације Пале Михајло Парађина рекао је да цртање полумјесеца и звијезде на табли са натписом "Добро дошли у Републику Српску" у насељу Враца, општина Источно Ново Сарајево, представља једну у низу провокација и игнорисања Српске и српског народа.

"Евидентно је да у политичком Сарајеву не постоји воља да се ти проблеми превазиђу и да се почне озбиљно размишљати о будућности садашњих и будућих генерација, бољем и квалитетнијем животу, економији, привреди", рекао је Парађина Срни.


Према његовим ријечима, у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и даље постоје они који живе у прошлим временима и перманентно воде ратнохушкачку политику.

"Република Српска мора обезбиједити пуни суверенитет на својој територији", додао је Парађина.

Подсјећајући да ће наредне седмице бити обиљежено 24 године од страдања војника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, Парађина се заложио за постављање спомен-обиљежја у Сарајеву, али и другим градовима Федерације БиХ /ФБиХ/ гдје су у прошлом рату страдали Срби.

"На територији Републике Српске постављени су многи споменици за Бошњаке и они ту долазе несметано, а за Србе нема споменика у ФБиХ због чега је потребно обезбиједити реципроцитет", закључио је Парађина.

Непозната лица нацртала су полумјесец и звијезду на табли са натписом "Добро дошли у Републику Српску" у насељу Враца, у општини Источно Ново Сарајево.

Полицијској станици Источно Ново Сарајево јуче је пријављено да је у ноћи између 26. на 27. априла натпис на табли прецртан зеленим спрејем и да су нацртани полумјесец и звијезда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана