Intezivan snijeg na području Banjaluke, Novog Grada i Prijedora

Srna
Intezivan snijeg na području Banjaluke, Novog Grada i Prijedora

Banjaluka - Snijeg intenzivno pada na području Banjaluke, Novog Grada i Prijedora, zadržava se na kolovozima, dok u ostalim krajevima Republike Srpske, za sada, uglavnom pada kiša, saopšteno je večeras Auto-moto savez Srpske.

U Banjaluci je večeras počeo da pada snijeg koji je za nepun sat napadao nekoliko centimetara. Zbog snijega je usporen saobraćaj u najvećem gradu Srpske, a vozače su nadležne službe upozorile da vožnju prilagode uslovima vožnje.

Intezivne snježne padavine zabilježene su i na području Prijedora i Novog Grada. 

Meteorolozi navode da će snijeg padati i noćas, te da će od ponoći biti sve hladnije vrijeme, dok će se snježne padavine proširiti i na ostale predjele.

Kolovozi su mokri i klizavi, a iz AMS vozačima skreću pažnju na jake udare vjetra u višim predjelima na istoku i jugoistoku Republike Srpske.

Na magistralnom putu Trnovo-Dobro Polje-Brod na Drini vozačima se skreće pažnja na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz, dok na visoravnima i planinskim predjelima donjeg Podrinja vjetar nanosi snijeg na kolovoz.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, zbog temperaturne razlike, upozorava se na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na autoputevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj, saobraćaj se odvija bez zastoja, po mjestimično vlažnim kolovozima. 
 
U FBiH zbog čestih saobraćajnih nezgoda i izraženih oštećenja, ne preporučuje se kretanje magistralnim putem Srbljani-Bosanska Krupa.

Vozači mogu koristiti alternativni pravac Cazin-Stijena-Ljusina. Zbog najavljenih obilnijih padavina, apeluju na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na putnom pravcu Vilusi-Vraćenovići-prema Nikšiću, u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, tako da za ovu kategoriju vozila ne preporučujemo korištenje graničnog prelaza Deleuša /Bileća-Nikšić/.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 do 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana