Интензивна сарадња двије странке појачаће сарадњу Српске и Србије

Срна
Интензивна сарадња двије странке појачаће сарадњу Српске и Србије

Бањалука - Потпредсједник Социјалистичке партије /СП/ Живко Марјанац разговарао је данас у Бањалуци са замјеником предсједника Социјалистичке партије Србије /СПС/ Предрагом Марковићем о интензивирању сарадње двије странке што ће, како је наглашено, појачати и сарадњу Српске и Србије.

На састанку, којем је присуствовао и предсједник Извршног одбора Главног одбора СП Слободан Протић, речено је да ће један од видова сарадње бити и заједничка партијска школа, као што је некад била Политичка школа “Кумровец”.

Та школа би могла бити названа по Васу Пелагићу, у част првог социјалисте у БиХ, саопштено је из СП-а.

Протић рекао је да је ово био један у низу редовних састанака који потврђује континуитет сарадње парија, те истакао да ће она бити интезивнија и садржајнија, што појачава сарадњу Републике Српске и Србије.

“Било је ријечи о припреми конгреса СПС-а који ће бити одржан 22. децембра, као и о освјежавању и прилагођавању политика садашњем и времену које долази. Посебно смо разговарали о новим видовима сарадње наших партија, јер смо и на Осмом конгресу СП-а потврдили да смо једно”, рекао је Протић и подсјетио да је формиран међупартијски савјет, те да су предсједници партија најавили уједињење ових партија.

Он је најавио да ће сљедећи састанак руководстава ових партија ускоро бити одржан у Београду, те да се очекује сусрет предсједника извршних одбора партија и дефинисање оперативног оквира сарадње.

Марковић је поручио да одређене ствари СПС треба да учи од СП-а, посебно када је ријеч о комбиновању младог и искусног кадра.

“Ово је пети пут ове године да долазим у Бањалуку, овај пут сам дошао да у припреми за конгрес СПС-а преузмем све рецепте СП-а који као мања партија коалиције није само сачувала идентитет, већ појачала улогу наше партије у БиХ”, нагласио је Марковић.

Марјанац је рекао да је данас разговарано и о протеклим општим изборима у БиХ на којима је СП забиљежила огроман раст, како по броју гласова, тако и по броју мандата на свим нивоима.

Он је истакао да је остварен већи број гласова него на локалним изборима, али да је циљ сто хиљада гласова ове партије, што ће бити остварено на сљедећим изборима.

Он је најавио да ће руководство СП-а, као и до сада, присуствовати конгресу СПС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана