Inspektori u potrazi za intervjuima sa Delalićem

G. M.
Inspektori u potrazi za intervjuima sa Delalićem

Sarajevo - Urednički kolegijum "Dnevnog avaza" saopštio je juče da su u redakciju ovog lista došla dvojica inspektora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH tražeći intervjue koje je sa Ramizom Delalićem Ćelom obavila novinar Šejla Jugo-Turković, a koji su objavljeni 2004. godine.

Oni tvrde da su pripadnici SIPA u "Avaz" došli po ličnom nalogu tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare i naveli da Jugo-Turković, supruga optuženog vođe zločinačke organizacije Zijada Turkovića, nije bila njihov novinar. U SIPA i Tužilaštvu do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nismo uspjeli da saznamo detalje u vezi sa ovim slučajem niti su se ove institucije oglasile.

U "Dnevnom avazu" su rekli da su intervjui traženi zbog svjedočenja Jugo-Turković na suđenju narko-bosu Naseru Keljmendiju u Prištini.

- Ona se tamo već tri dana lažno predstavlja tvrdeći da je radila za "Dnevni avaz" i objavila hiljade tekstova u listu, što je notorna laž. Ništa ne bi bilo sporno da se u tom nalogu ne navodi da su intervjui objavljeni u "Dnevnom avazu" iako tužilac zna da Jugo-Turković nikad nije radila i objavljivala tekstove u našim novinama, već u tabloidu "Ekspres". Radi se o demonstraciji sile tužioca Čampare - naveo je urednički kolegijum "Dnevnog avaza".

Keljmendi je, između ostalog, optužen i za ubistvo jednog od najpoznatijih sarajevskih kriminalaca Delalića, koji je bio vođa suparničkog klana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana