Inicijativa za bolji SDP: Traže da se Nikšić i Imamović povuku

Ž. D.
Inicijativa za bolji SDP: Traže da se Nikšić i Imamović povuku

Sarajevo - Nakon što je na sjednici Centralne izborne komisije (CIK) SDP-a potvrđeno da su uslove za kandidaturu za predsjednika stranke ispunili svi kandidati osim Igora Vrete, članovi Inicijative za bolji SDP zatražili su od Nermina Nikšića i Jasmina Imamovića da povuku svoje kandidature.

Potencijalni kandidati za lidera ova stranke su, pored Nikšića i Imamovića, Miro Lazović, Svetozar Pudarić i Emir Đikić.

Pudarić je rekao da ne želi komentarisati dopis Inicijative za bolji SDP rekavši da o tome ne zna ništa niti ko stoji iza pisma i dopisa.

- Ne znam koji je to bolji SDP. Anonimne dopise može potpisati ko god hoće. Kada neko potpiše to pismo, komentarisaću ga vrlo rado - kaže Pudarić.

Inicijativa je pozvala Nikšića i Imamovića da povuku svoje kandidature za predsjednika stranke, smatrajući da će tim činom doprinijeti očuvanju sada poljuljanog jedinstva stranke. Prema pisanju federalnih medija, Inicijativu predvode Selim Bešlagić i Denis Bećirović.

- Izbori za prvog čovjeka stranke biće održani 20. septembra i to će biti prvi put u BiH da će svi članovi jedne političke partije na principu jedan član - jedan glas tajnim glasanjem izabrati svog predsjednika. Ako niko ne osvoji 50 odsto glasova, drugi krug glasanja biće održan 27. septembra - rekao je predsjednik CIK-a SDP-a Saša Magazinović i dodao da će kongres stranke biti održan 3. oktobra i da će tada biti birana ostala tijela stranke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana