Информације пред одбором, отац поднио пријаву

Свјетлана Шурлан
Информације пред одбором, отац поднио пријаву

Бањалука - Четири институције доставиле су документацију Анкетном одбору Народне скупштине РС чији је задатак да сагледа релевантне чињенице у вези са страдањем Давида Драгичевића (21) из Бањалуке, а за данас су заказана прва саслушања челника институција које су учествовале у истрази овог случаја.

Анкетни одбор затражио је у уторак на конститутивној сједници од предсједника РС Милорада Додика, министра унутрашњих послова Драгана Лукача, главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука Желимира Лепира и директора Завода за судску медицину Жељка Карана да доставе информације и спознаје које имају у вези са страдањем Драгичевића.

- Све институције којима је упућен захтјев доставиле су документацију - саопштено је јуче из Народне скупштине РС.

На прву радну сједницу Анкетног одбора, која је заказана за данас, позвани су Каран и Илић. Најављено је да ће идућих дана бити организована и саслушања Лукача и Лепира, те директора Полиције РС Дарка Ћулума, тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука који води истрагу у случају “Драгичевић” Далибора Вреће, начелника Управе криминалистичке полиције МУП-а Синише Кострешевића и других.

Док су институције слале документацију Анкетном одбору, Давидов отац Давор Драгичевић и блогер Борислав Радовановић су поднијели пријаву против непознатог починиоца или више њих због кривичног дјела тешко убиство.

Драгичевић је рекао да све што је до сада рађено у овом предмету представља монтиран процес и да надлежне институције одуговлаче с изношењем детаља у вези са смрћу његовог сина.

- Мој син је отет, брутално претучен, малтретиран и убијен. Тражим имена свих који су учествовали у убиству - рекао је Драгичевић.

Из Окружног јавног тужилаштва Бањалука су рекли да ће у складу са Законом о кривичном поступку РС поступити на основу пријаве коју су поднијели Драгичевић и Радовановић.

Давидов нестанак пријављен је 18. марта, а његово тијело пронађено је шест дана касније на ушћу Црквене у Врбас. Полиција је након тога објелоданила резултате до којих је дошла истрагом, али су они изазвали много контроверзи и неповјерења у породици и јавности, због чега је почело окупљање на Тргу Крајине у Бањалуци са захтјевом да буде откривена пуна истина.

Састав одбора

Анкетни одбор формиран је на посебној сједници Народне скупштине РС на којој је разматрана безбједносна ситуација у Бањалуци и РС са посебним акцентом на смрт Давида Драгичевића.

Предсједник Анкетног одбора је Бранислав Бореновић (ПДП), замјеник предсједника Драго Калабић (СНСД), а чланови Недељко Гламочак (СДС), Миланко Михајилица (СРС РС) и Горан Ђорђић (НС).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана