Инцко и Вигемарк: OHR и ЕУ за наставак сарадње у пружању помоћи БиХ

Агенције
Инцко и Вигемарк: OHR и ЕУ за наставак сарадње у пружању помоћи БиХ

Сарајево - Канцеларија високог представника (OHR) и Европска унија ће наставити сарадњу са другим партнерима унутар међународне заједнице у пружању помоћи Босни и Херцеговини да испуни своје међународне обавезе и спроведе реформе, рекао је високи представник Валентин Инцко на састанку са новим шефом Делегације ЕУ и специјалним представником ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком у Сарајеву.

Високи представник је нагласио да би евроатлантске интеграције, приврженост владавини права, укључујући потпуно поштовање Дејтонског мировног споразума, економске реформе и борба против корупције требало да буду приоритети нових власти.

“OHR, Европска унија и други међународни актери, са својим комплементарним мандатима, дјелују на терену у циљу пружања помоћи овој земљи да успостави функционалност и ефикасност на свим нивоима власти”, рекао је високи представник.

Амбасадори Инцо и Вигемарк су потцртали опредијељеност међународне заједнице према Босни и Херцеговини као сувереној и јединственој земљи, те подржали пријеко потребне и понекад тешке промјене које су потребне да би ова земља постала функционална, стабилна и просперитетна чланица европске породице, саопштено је из OHR-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана