Incko donirao novac za obnovu crkve Svetog Save u Njujorku

Tanjug
Incko donirao novac za obnovu crkve Svetog Save u Njujorku

Njujork - Visoki predstavnik UN za BiH Valentin Incko donirao je nešto više od 5.000 evra za obnovu crkve Svetog Save u Njujorku.

Prota Đokan Majstorović, starešina crkve koja je izgorjela u požaru na Uskrs, naveo je da svako ko želi da pomogne može donacije da uplati preko Pejpal naloga.

On je dodao i da zainteresovani mogu da posjete internet sajt stsavanyc.org  na kom se nalaze detaljne informacije i instrukcije o uplati.

Incko je u pratnji oca Majstorovića bišao ostatke crkve, rekao je da je dirnut tragedijom koja se ovde desila, te podržao napore za obnovu crkve.

Nezavisne su objavile da je Incko uplatio 10.000 kovertibilnih maraka na račun za obnovu crkve, koja je jedna od najstarijih u najvećem američkom gradu.

Visoki predstavnik, koji se u Njujorku nalazi službeno povodom predstavljanja izvještaja Savetu bezbjednosti UN-a o BiH, rekao je da je donaciju uplatio kao simboličan doprinos obnovi crkve i parohije, te je apelovao na članove svih vjerskih zajednica da učestvuju u rekonstrukciji.

"Mene najviše interesuje da se ohrabre ljudi dobre volje da daju prilog za obnovu crkve, i da crkva, koja je izgorjela na Vaskrs, opet vaskrsne u starom sjaju", rekao je juče Incko za "Nezavisne".

Požar u crkvi izbio je neposredno nakon završetka liturgije, a njujorška policija radi uviđaj kako bi utvrdila uzroke požara. Incko je u Njujorku živio tri godine, gdje je i sklopio brak. Ktitor je Pravoslavnog fakulteta u Beogradu od 1986. godine, a učestvuje i u obnovi pravoslavne katedrale u Mostaru.

U BiH se vraća na otvaranje obnovljene džamije Ferhadija sutra u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana