Инцко: Чисти нонсенс је да сам против Срба

Танјуг
Инцко: Чисти нонсенс је да сам против Срба

Високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко изјавио је да Русија има “осјећај да је пристрасан и да је против Срба у Босни, што је нонсенс”.

Он је у интервјуу сарајевском “Дневном авазу”, који је дао након што је пред Савјетом безбједности Уједињених нација (СБУН) поднео 18. редовни полугодишњи извјештај о ситуацији у Босни и Херцеговини, говорио и о руском утицају у БиХ.

На констатацију новинара да га је Кина, која је овог мјесеца предсједавајућа СБ УН, посебно поздравила и питање” зашто је онда Москва толико против наставка његовог ангажмана у БиХ”, Инцко је одговорио да би “то требало питати Русе, а не њега”.

“Њихов је осјећај да сам ја пристрасан и да сам против Срба у Босни, што је чисти нонсенс. Ја сам само против свих оних који крше Дејтон. То значи и против оних који оспоравају да се у Сребреници догодио геноцид”, рекао је Инцко.

Он је додао да је “управо у Савјету безбједности рекао да су они који оспоравају пресуде Хашког трибунала, који је основао овај орган УН, у суштини против Савјета безбједности”.

“Видјели сте, много је држава изразило забринутост због повлачења Извјештаја о Сребреници у Републици Српској (РС). Искористио сам прилику и у УН истакао да Србија, за разлику од РС, свој извјештај о Сребреници није повукла. Очигледно да сада у вези са тим имамо размимоилажење између Бањалуке и Београда”, оцијенио је Инцко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана