Imenovani predstavnici za reformu javne uprave

V. K.
Imenovani predstavnici za reformu javne uprave

Banjaluka - Vlada RS imenovala je svoje predstavnike koji će učestvovati na prvom sastanku Pododbora za inovacije, informaciono društvo i socijalnu politiku između EU i BiH koji će biti održan u Banjaluci 9. februara.

U Vladi kažu da su imenovali i ljude koji će zastupati njene interese na prvom sastanku posebne radne grupe za reformu javne uprave.

- Vlada je zadužila rukovodioce i sekretare radnih grupa za izradu odgovora na upitnik Evropske komisije da ažurirane liste odgovora na pitanja redovno dostavljaju Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju. Na taj način biće formirana konačna lista propisa RS koje će prevedene na engleski jezik biti potrebno dostaviti uz odgovore na upitnik - kazali su u Vladi.

BiH je 9. decembra 2016. godine dobila upitnik Evropske komisije sa 3.242 pitanja, a rok za odgovore je šest mjeseci. U Ministarstvu pravde BiH kazali su da su trenutno uključeni u odgovaranje na oko 230 pitanja iz upitnika.

- Rok za unošenje prvog nacrta odgovora je 31. januar nakon čega će uslijediti njihovo revidiranje, verifikacija i prevođenje - rekli su u Ministarstvu.

_

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana