Именована Влада Тузланског Кантона, нови премијер Јакуб Суљкановић

Срна
Именована Влада Тузланског Кантона, нови премијер Јакуб Суљкановић

Тузла - Скупштина Тузланског кантона именовала је вечерас нову Владу Тузланског кантона на челу са премијером Јакубом Суљкановићем, који је у смијењеној Влади био министар финансија.

У саставу нове Владе Тузланског кантона су министар унутрашњих послова Хусеин Топчагић, правосуђа и управе Ивана Кулић, те образовања и науке Златан Муратовић.


Нови министар финансија је Миралем Нухановић, спорта и културе Славена Воиновић, трговине и саобраћаја Мирсад Глухић, здравства Бахрудин Хаџиефендић, привреде Осман Пушкар, за борачка питања Енес Гегић и пољопривреде Муфид Клинчевић.

Министри министарстава за простопрно уређење, те рад и социјалну политику биће накнадно именовани.

Именовање министара потврдило је 20 посланика, против није био нико, а 13 је било уздржано.

Новоименовани премијер Суљкановић рекао је да ће, између осталог, бити неопходно радити на томе да се врати дигнитет Владе Тузланског кантона и да се оставри пуна сарадња са Скупштином како би се реализовали сви зацтрани и планирани циљеви.

Скупштина Тузланског кантона данас је на ванредној сједници смијенила Владу Тузланског кантона и њеног премијер Бегу Гутића.

За смјену је гласало 20 посланика, три су била против и 11 је било уздржано.

Захтјев за смјену Владе и премијера Тузланског кантона писаним путем поднијело је 14 посланика Скупштине Тузланског кантона, од којих је највише било из Странке демократске акције, чији је члан и Бего Гутић.

Ванредна сједница Скупштине Тузланског кантона почела је јутрос у 9.30 часова, а након вишечасовне дискусије и захтјева Гутића да се законодавно-правна комисија изјасни о уставности заказивања сједнице, приступило се гласању на којој је извршена смјена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана