Imam Beganović ide na godišnji odmor

nezavisne.com
Imam Beganović ide na godišnji odmor

Velika Kladuša - Imam u džematu u Trnovi, kod Velike Kladuše, Selvedin Beganović, koji je u protekla tri mjeseca napadnut četiri puta, potvrdio je da odlazi na jednomjesečni godišnji odmor, koji će provesti u rodnom Visokom.

"Mislim da je to u ovom trenutku najbolje rješenje, a odluku sam donio u konsultaciji sa svojim pretpostavljenima u Islamskoj zajednici. Nadam se da će u tom periodu konačno biti pronađen počinilac napada na mene", rekao je Beganović.

On je negirao da trajno odlazi iz džemata u kojem vrši službu, istakavši da će se poslije godišnjeg odmora vratiti na svoje radno mjesto. Takođe, negirao je da odlazi iz straha.

"Da je tako, otišao bih poslije prvog ili drugog napada. Ipak, u ovom trenutku je najbolje da se stvari malo slegnu", kazao je Beganović.

I pored neuspjeha u dosadašnjoj istrazi, on je istakao da vjeruje u pripadnike policije da će uspješno riješiti cijeli slučaj. Portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić rekao je da istraga još nije dovela do počinioca napada na Beganovića. Prema njegovim riječima, ovaj slučaj je među prioritetima u radu policije USK, a na njegovom rasvjetljavanju su angažovani i pripadnici Federalne policije.

Trnovski imam je posljednji put napadnut u subotu, kada mu je maskirani napadač nožem zadao lakše tjelesne povrede u predjelu ramena. U prethodna tri napada nanesene su mu također tjelesne povrede, a Beganović je samo zahvaljujući sopstvenoj spretnosti i prisebnosti uspio odbraniti goli život.  Napadi se povezuju sa selefijskom zajednicom koja je vrlo aktivna na ovim prostorima te njegovim protivljenjem radikalizaciji ovdašnjih vjernika i praksi regrutovanja mladih za odlazak na sirijsko i iračko ratište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana