Имам Бегановић иде на годишњи одмор

nezavisne.com
Имам Бегановић иде на годишњи одмор

Велика Кладуша - Имам у џемату у Трнови, код Велике Кладуше, Селведин Бегановић, који је у протекла три мјесеца нападнут четири пута, потврдио је да одлази на једномјесечни годишњи одмор, који ће провести у родном Високом.

"Мислим да је то у овом тренутку најбоље рјешење, а одлуку сам донио у консултацији са својим претпостављенима у Исламској заједници. Надам се да ће у том периоду коначно бити пронађен починилац напада на мене", рекао је Бегановић.

Он је негирао да трајно одлази из џемата у којем врши службу, истакавши да ће се послије годишњег одмора вратити на своје радно мјесто. Такође, негирао је да одлази из страха.

"Да је тако, отишао бих послије првог или другог напада. Ипак, у овом тренутку је најбоље да се ствари мало слегну", казао је Бегановић.

И поред неуспјеха у досадашњој истрази, он је истакао да вјерује у припаднике полиције да ће успјешно ријешити цијели случај. Портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић рекао је да истрага још није довела до починиоца напада на Бегановића. Према његовим ријечима, овај случај је међу приоритетима у раду полиције УСК, а на његовом расвјетљавању су ангажовани и припадници Федералне полиције.

Трновски имам је посљедњи пут нападнут у суботу, када му је маскирани нападач ножем задао лакше тјелесне повреде у предјелу рамена. У претходна три напада нанесене су му такођер тјелесне повреде, а Бегановић је само захваљујући сопственој спретности и присебности успио одбранити голи живот.  Напади се повезују са селефијском заједницом која је врло активна на овим просторима те његовим противљењем радикализацији овдашњих вјерника и пракси регрутовања младих за одлазак на сиријско и ирачко ратиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана