Илегални мигранти пронађени Приједору, Новом Граду и Козарској Дубици

ATV
Илегални мигранти пронађени Приједору, Новом Граду и Козарској Дубици

Бањалука - Погранични дио уз Уну и Саву у Поткозарју, изгледа, постаје све више занимљив илегалним мигрантима који покушавају да се домогну земаља Европске уније. На то указује проналазак тридесет двије особе у Приједору, Новом Граду и Козарској Дубици.

Петнаест миграната у Приједор су стигли редовном аутобуском линијом из Бихаћа. Изашли на аутобуској станици, након чега су се упутили према граду. Тада их је полиција и примјетила. 

Више детаља о разлозима доласка миграната из Бихаћа у Поткозарје нема, али се претпоставља да је у питању покушај илегалног преласка границе са Хрватском било гдје осим у Цазинској Крајини гдје, већ неко вријеме, безуспјешно покушавају. Зато се зна се одакле су стигли. Процедура је јасна. 

“Провјером је утврђено да се ради о држављанима Сирије, Авганистана и Бангладеша. Наведена лица су предата у надлежност Службе за послове са странцима, теренски центар Бањалука”, каже Весна Пачариз, портпарол Полицијске управе Приједор.

Свима је запао за око држављанин Бангладеша међу већином сиријских и авганистанских избјеглица. Приједорски илегалци откривени су око пола четири поподне, а два и по сата касније, полиција је имала посла са петанесточланом групом у Дубици. Тамо су, такође аутобусом, стигли Сиријци, Авганистанци и Ирачани. 

Дубичанима није свеједно кад чују да би мигранти могли и према њиховој општини, поготово након јучерашње изјаве директора Федералне полиције Драгана Лукача, који је на новинарско питање ''Колико је оправдана бојазан да се међу мигрантима налазе и припадници исламске државе?'' одговорио да је “та бојазан врло оправдана и врло извјесна.”

Два сата након проналаска илегалних миграната у Дубици, пронађена су још двојица у Новом Граду. Утврђено је да су Пакистанци. Предати су припадницима Граничне полиције у Добрљину. Тридесет два илегалца су, досад, највећа откривена мигрантска група у Поткозарју. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана