Igor Radojičić: Neke najave kandidatura liče na zečeve u atletici

Srna
Igor Radojičić: Neke najave kandidatura liče na zečeve u atletici

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je vladajuća koalicija na nivou grada vrlo široka, ali očekuje da će ona za iduće lokalne izbore biti i proširena, sa još nekim političkim subjektima.

- Mnogo političkih partija u gradu je imalo turbulencije, došlo je do cijepanja, nastajanja i nestajanja nekih gradskih odbora i neke političke partije su još u previranju. Očekujem da ćemo s proljećem na nivou grada moći da uđemo u razgovore o konceptu “Banjaluka 2025” i objedinjavanju većeg broja političkih partija na konceptu razvoja grada, koje onda treba da da i kandidature za narednu godinu - rekao je Radojičić.

On je istakao da je još suviše rano za isticanje kandidatura za gradonačelničku poziciju, ali da će Banjaluka sigurno biti svima interesantna.

- Neke najave koje slušamo pomalo liče na atletiku. U atletici na srednjim i dugim stazama imate takozvane zečeve koji trče trku da bi povukli nekog drugog, a onda taj drugi izleti kasnije kao glavni kandidat za pobjedu - naglasio je Radojičić, koji je i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

Odgovarajući na pitanje da li je jedna od takvih i kandidatura predsjednika Gradskog odbora PDP-a Draška Stanivukovića, Radojičić je rekao da se ne želi baviti ni sa kim pojedinačno u ovom momentu.

- Svaki od 180.00 građana Banjaluke može da se kandiduje i da objavi da će biti kandidat, ali imam utisak da neki drugi čekaju iz pozadine da neko istrči trku za njih i napravi prostor na terenu, pa da oni onda uđu u trku - kaže Radojičić. Prema njegovim riječima, tim na čijem je čelu konceptualno radi sa vizijom Banjaluke za narednu deceniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana