Igor Radojičić, Kandidat za gradonačelnika Banjaluke: Građani će diktirati rješavanje problema

Marijana Miljić
Igor Radojičić, Kandidat za gradonačelnika Banjaluke: Građani će diktirati rješavanje problema

Banjaluka - Kandidat SNSD-a DNS-a, SP-a i Ujedinjene Srpske za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić juče je putem društvenih mreža "Fejsbuk" i "Tviter" održao prvu onlajn tribinu, na kojoj je uživo odgovarao na pitanja građana.

Stanovnici Banjaluke, ali i okolnih opština, zatrpali su Radojičića pitanjima o zapošljavanju, obrazovanju, infrastrukturi, sportu, kulturi i ostalim problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

Radojičić je poručio da će u svakoj mjesnoj zajednici odrediti prioritete i da će u kontaktu sa građanima rješavati sve probleme.

- Grad stvara uslove za razvoj. Pojednostavićemo procedure za ljude koji grade fabrike. Mijenjaćemo kriterijume za dodjelu subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje. Grad treba da podstakne i subvencioniše kao programe zapošljavanja dokvalifikaciju i prekvalifikaciju određenih deficitarnih zanimanja. Važno je da grad nastavi da otvara nove firme koje će ponuditi radna mjesta mladima - naveo je Radojičić u odgovorima na pitanja koja su se odnosila na zapošljavanje.

Kada je riječ o obrazovanju, naglasio je da je naselju Starčevica potrebna nova škola, da treba nastaviti sa stipendiranjem đaka i studenata, a da treba izdvajati više novca za talente.

Građane je interesovalo i da li će grad neiskorištene prostore dati udruženjima i klubovima koji nemaju objekte za rad, a Radojičić je naglasio da Banjaluka ima veliki broj prostora i da će oni biti ustupljeni na korištenje udruženjima od opšteg interesa.

Nezaobilazna tema bila je i rekreativna zona u Banjaluci, a Radojičić je poručio da će se zalagati da ona ostane pješačko-rekreativna i naveo da neće biti jedina, jer je započet i projekat "Slatinska šuma".

- Zalagaću se i da mališani dobiju više igrališta i za otvaranje ambulante Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u gradskom području - istakao je Radojičić.

Rekao je i da je u nekim zonama neopravdano podignuta stopa poreza na nepokretnosti i da je spreman da razmotri njihov raspored i promijeni poreske stope. Nabrajajući promjene koje planira uvesti, Radojičić je istakao da će pojačati nadzor kvaliteta svih radova u gradu i da će u njegovom timu biti mjesta za zapošljavanje nestranačkog kadra na ozbiljnim i odgovornim poslovima.

Građane je interesovalo da li će nastaviti praksu da na ovaj način razgovara sa njima, a Radojičić je odgovorio da hoće, jer je stalni korisnik "Fejsbuka" i "Tvitera", a ne sezonac koji se pojavi na ovim društvenim mrežama pred izbore.

- Nisam otišao na sjednicu Glavnog odbora SNSD-a, jer sam želio da ispoštujem građane i odgovorim na pitanja - istakao je Radojičić.

Bilo je i onih koji Radojičiću nisu postavljali pitanja, već su mu samo poželjeli mnogo sreće na izborima.

Tribina na Laušu

Igor Radojičić je na tribini SNSD-a održanoj u četvrtak uveče na Laušu rekao da je Banjaluka glavni grad Srpske zahvaljujući prvoj vladi Milorada Dodika i SNSD-u.

- Ona mora da se razvija. Ne smije da stane i o tome odlučujemo 2. oktobra. Vjerujem u SNSD, koji sluša i koji mijenja sebe, da bi sutra mijenjao i Banjaluku i Srpsku, jer treba da bude bolje i to ljudi traže - rekao je Radojičić.

Nosilac odborničke liste SNSD-a za gradsku Skupštinu Srđan Amidžić je rekao da Banjaluka treba gradonačelnika poput Radojičića koji će biti motor grada, koji umije da sluša i ne bježi od izazova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana