Igor Radojičić: Kampanja provedena po planu s ciljem rješavanja problema

Srna
Igor Radojičić: Kampanja provedena po planu s ciljem rješavanja problema

Banjaluka - Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da je njegova kampanja provedena po planu, da je bila u potpunosti pozitivna i da se govorilo o rješavanju određenih problema, dok je konkurentska bila negativna i zasnivala se na uvredama, privatnim životima, umjesto programskim pitanjima.

"Lično sam očekivao da ćemo više diskutovati programski i da ćemo sučeljavati stavove o tome šta je najbolje za Banjaluku, umjesto toga, od druge strane smo čuli dosta uvreda, laži i podmetanja, a mi se time nismo bavili", dodao je Radojičić i ocijenio da takva kampanja može samo da ruši i ne može ništa da gradi.


Odgovarajući na pitanja građana na "onlajn" tribini, Radojičić je rekao da u narednoj fazi Banjaluci treba da se gradi, a ne da se ruši, bavi unutrašnjim podjelama, svađama i klevetama.

Radojičić je dodao da danas nije prisustvovao sjednici Glavnog odbora SNSD-a, jer je ova tribina ranije zakazana i htio je održati obećanje dato ljudima na društvenim mrežama.

Ocjenjujući rad prethodnog saziva odbornika u Skupštini grada, on je rekao da nije bio na visini grada kakav je Banjaluka, te da saziv može i mora da bude bolji.

Radojičić je istakao da na listi odbornika koju je ponudio SNSD ima ljudi iz svih sfera života koji su se prihvatili ovog posla, iako ranije nisu bili politički aktivni, kao i da oni mogu dati veoma jak i kvalitetan klub odbornika koji će biti na ugled Banjaluke naredne četiri godine.

"Tokom kampanje obišao sam skoro sve mjesne zajednice i sela da bih vidio šta su komunalni problemi, identifikovaćemo prioritete, riješavati ih u skladu sa budžetom, i nadam se da ćemo stalno biti u kontaktu sa građanima", dodao je Radojičić.

On je naglasio da je spreman da razmotri raspored gradskih zona, da bi se tamo gdje je potrebno promijenile stope poreza na nepokretnosti.

Radojičić je rekao da će se kao novi gradonačelnik zalagati da rekreativna zona Banjaluka - Banj brdo ostane pješačka zona sa dozvoljenim minimalnim motornim saobraćajem, te da to neće biti jedina rekreativna zona, jer je upravo počeo sa realizacijom projekat Slatinska šuma koji obuhvata Banjaluku i Laktaše, koji će biti lijepo mjesto za šetnju i rekreaciju.

On je naveo da ima u planu uvođenje gradskog arhitekte koji će se baviti strateškim planiranjem grada, jer mu treba potpuno novi plan prostornog razvoja koji će uključiti i zelene površine, sportska igrališta, te pravce izgradnje novih stambenih naselja i industrijskih zona.

Govoreći o otvaranju ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" na lokaciji u gradu, Radojičić je rekao da očekuje da će ovaj zavod naći novi prostor koji će omogućiti fizikalnu rehabilitaciju u gradu.

On je naveo da će se saobraćajna semaforska signalizacija u gradu postepeno morati mijenjati kružnim tokovima, jer to ubrzava saobraćaj.

"Treba riješiti i problem deficitarnog kadra i školovanja ljudi, jer nema pojedinih građavinskih zanimanja, obućara, tekstilaca, programera, a kroz redovno školovanje to ide prilično sporo. Grad mora, kroz programe zapošljavanja, da podstakne i subvencioniše dokvalifikaciju i prekvalifikaciju određenih deficitarnih zanimanja, jer mnoga preduzeća nemaju sredstava i uslova za to", smatra Radojičić.

On je dodao da mu je namjera da se pojača i nadzor kada je riječ o radu na crno.

Govoreći o izgradnji škole u banjalučkom naselju Starčevica, Radojičić je istakao da je riječ o naselju koje ima hroničan problem sa smještajem đaka, te da realno treba raditi na izgradnji nove škole.

"Tražićemo odgovor gdje je optimalna lokacija, da li je to proširenje i dogradnja postojeće škole ili je to gradnja u naselju Ada koje se veoma proširilo", dodao je Radojičić i naglasio da će gradska i republička vlast zajedno raditi na rješenju ovog problema.

On je ocijenio da Grad mora da vodi agresivnu kampanju prema vani i EU fondovima, promovišući gotove projekte koji se tiču pročišćavanja Vrbasa, industrijskih zona, rekonstrukcije tvrđave "Kastel" i Kulturnog centra "Banski dvor", ali i projekte koji su znatno skuplji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana