Ибран Мустафић поново нападнут

К. Ћ.
Ибран Мустафић поново нападнут

СРЕБРЕНИЦA - Aутор књиге "Планирани хаос" Ибран Мустафић из Поточара рекао је "Гласу Српске" да га је у ноћи између петка и суботе у дискотеци "Aкапулко" у центру Сребренице напао непознати мушкарац.

- Стајао сам у том локалу и разговарао са друштвом када сам осјетио ударац с леђа у горњи дио лијевог образа, послије чега сам пао на под и задобио огреботине на лицу - рекао је Мустафић и додао да је убрзо стигла полиција, те да је он затражио и медицинску помоћ у сребреничком Дому здравља.

У евиденцији дежурног љекара забиљежено је да је Мустафић дошао у ту здравствену установу у суботу око 1.30 часова, те да је констатовано "црвенило у подножју носа и лијеве стране образа, као и двије огреботине на том дијелу лица".

Мустафић је напоменуо да је то други физички напад на њега у посљедње двије године. Подсјећа да је у истом локалу претучен у априлу 2008. године.

- Сребреница је миран град и инциденте праве људи који су убачени са стране. У "ложама" сједе они који управљају извршиоцима лоших радњи на терену - нагласио је Мустафић.

Рекао је да не крије забринутост за своју безбједност која је, тврди, "угрожена због политике и његових принципа од којих не одустаје". Увјерен је да се у Сребреници ништа не дешава случајно.

- Aко се зна да је у Сребреници забиљежено 40 убистава у рату, међу којима убиства Нурифа Ризвановића из Коњевић Поља и Хамеда Салиховића из Сребренице, а да још нико није процесуиран, онда је логичан закључак да живимо у држави у којој су злочинци дигнути на пиједестал - истакао је Мустафић и подсјетио да је током рата преживио два атентата.

Мустафић је виша пута изјављивао да је злочин у Сребреници у јулу 1995. године био "договорени геноцид" и да постоји манипулација жртвама и комерцијализација сребреничке трагедије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана