И даље траје борба са клизиштем у Млинарицама, апел грађанима да помогну

Глас Српске
И даље траје борба са клизиштем у Млинарицама, апел грађанима да помогну

Козарска Дубица - Ванредно стање у мјесту Млинарице још увијек је на снази, гдје Сава пријети да се излије након одрона дијела насипа чија се санација одвија отежано због неприступачног терена.

Начелник Козарске Дубице Раденко Рељић апеловао је на сво радно способно становништво те општине, нарочито са подручја дубичке равни, да помогне у одбрани од поплаве на овом локалитету.

Због неприступачности терена крупна механизација не може прићи оштећеном дијелу насипа, а грађанима који су од синоћ на терену треба помоћ и замјена, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Козарска Дубица, којим предсједава Рељић. 

Шеф Одсјека Цивилне заштите Козарска Дубица Ђуро Трубарац рекао је за РТРС да проблем прави неприступачан терен, те да рад отежавају и нове сњежне падавине.

"Око 100 припадника Цивилне заштите, ватрогасаца и грађана од синоћ ради на одбрани овог подручја и изради приступног пута. Насип није пукао. Тло је расквашено, Сава је у опадању, водостај је нижи око 20 центиметара, највећи проблем су подземне воде, зато су клизишта нестабилна", навео је Трубарац.

Акција санације клизишта траје цијелу ноћ, а најугроженији дио насипа дуг је око педесет метара, а током ноћи уз насип су постављене десетине врећа напуњених пијеском.

Због критичне ситуације у Млинарицама Скупштина Општине, најављена за данас, отказана је и екипе су на терену како би се што прије санирао одрон.

Због критичне ситуације у Млинарице је стигао и Миле Међед, шеф Републичке управе цивилне заштите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана