И СНСД и ДНС желе позицију премијера

В. З.
И СНСД и ДНС желе позицију премијера

Бањалука - Једина дилема избора у Републици Српској је ко ће од новог предсједника Републике Српске добити мандат да направи нову владу Српске, односно ко ће засјести у премијерску фотељу - да ли ће то бити неко из СНСД-а или ДНС-а.

И у једној и у другој партији сматрају да су остварили изборни резултат који им даје за право да “пуцају” на ову позицију.

Предсједник ДНС-а Марко Павић сматра да ова странка заслужује премијерску позицију, истичући да су добри резултати на тек одржаним изборима показали да би грађани подржали предсједника владе Српске из ДНС-а.
- Немамо разлога да мијењамо мишљење које смо имали прије избора. Да смо имали слаб резултат, имали бисмо разлога да о томе размислимо. Овако, сматрамо да сада имамо разлога да на ову тему разговарамо са СНСД-ом и СП-ом. Ми имамо свој став и логично је да прво разговарамо са старим коалиционим партнерима. Нећемо се ни са ким састајати док са њима не обавимо разговор - рекао је Павић.

У јавности је као најозбиљнији кандидат ДНС-а за ово мјесто помињан Милан Радовић, предсједник Управе Нове банке, али и Недељко Чубриловић, још актуелни предсједник Народне скупштине Републике Српске, а коме би то била круна досадашње политичке каријере.  

С друге стране, предсједник СНСД-а Милорад Додик је готово категоричан - нову владу Српске ће предводити њихов кадар. Како је недавно истакао, с обзиром на то да је СНСД најјача политичка партија, са највећом подршком грађана, она ће и дати новог премијера.

- Предсједник Владе биће кадар СНСД-а и већ знам ко ће то бити, али није лијепо да то сада кажем - рекао је лидер СНСД-а, поручујући онима којима се не свиђа ова чињеница “нека потраже некога на другој страни”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана