Hujić: Nema dogovora o prihvatilištu za migrante u Bosanskom Petrovcu

Srna
Hujić: Nema dogovora o prihvatilištu za migrante u Bosanskom Petrovcu

Bosanski Petrovac - Načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić izjavio je da na današnjem sastanku sa ministrom bezbjednosti Draganom Mektićem nije postignut dogovor u vezi sa idejom da se na području ove opštine uredi prihvatilište za prihvat migranata.

“Razgovarali smo u Bosanskom Petrovcu sa ministarom Mektićem, kojeg smo upoznali o tome da je opština protiv ovog prihvatilišta”, rekao je Hujić Srni.


Prema njegovim riječima, Mektić je iznio stav da prihvatilište u Petrovcu ne bi predstavljalo problem za ovu lokalnu zajednicu.

“Oni su rekli svoje, a mi svoje”, konstatovao je Hujić i dodao da je Mektić najavio da će o problemu smještaja migranata u Unsko-sanskom kantonu sutra biti razgovarano i na sjednici Savjeta ministara u Sarajevu.

Hujić je istakao da je protiv prihvatnog centra za migrante i lično i kao načelnik.

“Uz puno uvažavanje muka tih ljudi, mislim da Petrovac nije pravo rješenje. Toliko je gradova u BiH i cijeloj Evropi, a oni su našli Bosanski Petrovac za ovo prihvatilište”, naveo je Hujić.

On je objasnio da prijedlog za uređenje prihvatilišta podrazumijeva postavljanje kontejnera odnosno šatora u Medenom polju, sedam kilometara od Bosanskog Petrovca, a na tu lokaciju bili bi dovedeni struja i voda.

“Kažu nam da ti ljudi neće dolaziti u Petrovac, a gdje bi drugo išli kad smo im mi najbliži”, pita Hujić.

On podsjeća da će žene i djeca koja borave u Velikoj Kladuši i Bihaću biti izmještena u Hotel “Sedra”, dok je planirano da muškarci budu smješteni u Medenom polju.

“Došli bi muškarci, doba oko 30 godina, koji prave izgrede po Bihaću, Cazinu, Kladuši”, rekao je Hujić, ističući da je kao načelnik opštine dužan da vodi računa o bezbjednosti svih stanovnika.

Načelnik Bosanskog Petrovca dodao je da podržava stav srpskih povratnika koji su takođe protiv dolaska migranata i koji poručuju da su jednom selili i da neće više.

Hujić je izrazio posebno nezadovoljstvo jer su navedeno rješenje za migrante predložili Unsko-sanski kanton, odnosno premijer Kantona Husein Roščić, za koje kaže da imaju maćehinski odnos prema Petrovcu.

“Nama problem ne prave ni Banjaluka ni Sarajevo, već Kanton – kradu nam šumu, ne daju da dolaze investitori, a sad bi da ovdje smjeste migrante”, zaključio je Hujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana