Хрватски приједлог ЗКП-а упућен у редовну процедуру Представничког дома

Срна
Хрватски приједлог ЗКП-а упућен у редовну процедуру Представничког дома

Сарајево - Представнички дом парламента БиХ данас није прихватио захтјев посланика ХДЗ-а БиХ Николе Ловриновића да се Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о кривичном поступку БиХ разматра по хитном поступку и упутио је овај законски приједлог у редовну процедуру.

Посланицима се обратио и министар правде БиХ Јосип Грубеша, који је објаснио да је ријеч системском закону чије је измјене и допуне затражио Уставни суд БиХ, који је утврдио да дијелови овог закона нису усклађени са Уставом.


Према Грубешиним ријечима, Савјет министара задужио је Министарство правде БиХ да припреми приједлог закона којим би била испуњена одлука Суда.

"Формирана је интерресорна радна група која је утврдила приједлог закона, који је добио позитивна мишљења релевантних институција", рекао је Грубеша и додао да приједлог ове радне групе није добио ниједну примједбу ни у јавној расправи.

Он је подсјетио да је овај приједлог измјена и допуна био на приједлогу дневног реда једне од сједница Савјета министара, али да захваљујући прегласавању он није уврштен у дневни ред.

"Не знам да ли се то догодило зато што је СДА имао свој закон", истакао је Грубеша и додао да је на посљедњој сједници Савјета министара тражио да се закон Министарства правде поново нађе на дневном реду.

Министар правде БиХ апеловао је да посланици уваже хитни захтјев, истичући да је ријеч о системском закону.

Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о кривичном поступку БиХ који је предложио Ловриновић практично је приједлог Министарства правде БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана