Холивудска дива у браку је 22 године и има четворо дјеце

Глас Српске
Холивудска дива у браку је 22 године и има четворо дјеце

Холивудска дива Кејт Бланчет је аустралијска глумица и добитница многих филмских награда, од којих су најважнија два Оскара, три Златна глобуса и три БАФТА награде.

Кејт је једна од најплаћенијих глумица на свијету, а 2007. и 2018. важила је за једну од 100 најутицајнијих људи на свијету.

Сви добро познајемо њен таленат и улоге које је тумачила у бројним филмским остварењима, али приватни живот глумица ријетко истиче. Једном приликом је рекла да је то зато што и сама не воли да гледа филмове у којима су глумци чији приватни живот добро познаје, јер јој то скреће пажњу са талента и глумачког умијећа једне особе.

Оскара је добила за улоге у филму Авиатор и Несрећна Џасмин.

Kејт је удата за сценског писца Ендруа Аптона. Упознали су се 1996. године на сету снимања једног ТВ шоуа, а вјенчали су се у децембру наредне године.

“Наставили смо да се дружимо, а онда смо једне вечери играли покер и не знам како, али некако смо завршили љубећи се. Три недјеље касније он ме запросио. То је био најромантичнији тренутак у мом животу”, рекла је глумица о почетку љубави са супругом.

Пар има четворо дјеце, три сина и једну усвојену ћерку.

Првог сина Дешијела Кејт је родила 2001, другог Романа Роберта 2004. и трећег Игнејшуса Мартина добили су 2008. године.

2015. године пар је усвојио ћеку Едиту Вивијан Патрисију, а Кејт је рекла како су од рођења првог сина жељели да усвоје дијете.

Када треба да изађе из лика и постане опет мама, глумица каже да јој у томе највише помажу њена дјеца.

“Потребно је да дјеци дам да једу, помогнем им са задацима и спремим их увече за кревет. Они су моја најјача веза с реалношћу.”

Kејт Бланчет је несумњиво звијезда, али ни по чему типична: не трчи за самопромоцијом, не пуни странице таблоида скандалозним испадима, не мијења сваки час партнере, мрзи селфије, не оглашава се на Твитеру. Чак и не живи међу филмаџијама на Беверли Хилсу, него је за трајну адресу прво одабрала Енглеску, и то приобални градић Брајтон, затим се с породицом преселила у родну Аустралију, гдје је купила кућу у Сиднеју како би дјецу подизала далеко од размаженог филмског свијета, а недавно опет породичну базу преселила у Велику Британију, у идилично мјесташце у Сасексу.

Ипак, ствари нису увијек биле идиличне за њу. Каже да је одрастала у породици у којој није било раскоши.

“Одрастала сам у беспарици. Моја породица је добро знала шта значи онај панични страх који осјетите када немате новца и не знате да ли ће га бити.”

О естетским операцијама никада није ни размишљала јер каже да нико не може да предвиди какве ће бити дугорочне посљедице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана