Хоџај тврди да није поменуо пакт против Србије

Глас Српске
Хоџај тврди да није поменуо пакт против Србије

Приштина - Вицепремијер самопроглашеног Косова Енвер Хоџај демантова је вечерас текст загебачког “Вечерњег листа” и тврди да никада није поменуо пакт против Србије.

“Никад нисам ништа рекао о стварању регионалног пакта против Србије. Наслов текста и оно што сам заправо рекао су две потпуно различите ствари”, рекао је Хоџај.


Он је додао да “све остало /што је рекао у интервјуу жВечерњем листуж/ стоји”, као што је уплитање Србије када је ријеч о Косову, Црној Гори и Македонији, те његов став да регионална сарадња стабилизује Балкан и балансира Србију, преносе београдски медији.

“Што се тиче мојих коментара да Србија спроводи агресивну политику против сусједних земаља и да западни партнери треба да искористе свој утицај у Србији, која је у суштини продужена рука Русије на Балкану, све су то моји познати ставови”, рекао је Хоџај.

“Вечерњи лист” објавио је да је Хоџај изјавио том листу да је са “званичницима Хрватске, Македоније и Црне Горе разговарао о оснивању пакта против Србије”.

Хоџајева изјава изазвала је бурна реаговања у региону, а македонски премијер Зоран Заев и црногорско министарство спољних послова демантовали су да је било таквих разговора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана