Хитна сједница Представничког дома није одржана због недостатка кворума

Срна
Хитна сједница Представничког дома није одржана због недостатка кворума

Сарајево - Хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, на којој је требало да буде разматрана једна тачка дневног реда "Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ", није данас одржана због недостатка кворума.

На сједницу нису дошли посланици СДА, СББ, СДП-а, ДФ-а и Независног блока, али ни чланови Предсједништва БиХ, који су били позвани.

Хитну сједницу сазвао је предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Младен Босић, на захтјев Клуба посланика СНСД-а.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сташа Кошарац рекао је раније да Клуб сматра да је неопходно да Изетбеговић дође пред Представнички дом и да посланицима достави информације о томе ко се и зашто наоружава у БиХ.

Он је истакао да посланици Клуба СНСД-а сматрају да постоје оправдани разлози за сазивање хитне сједнице Представничког дома јер су изјаве Изетбеговића кренуле систематично, 24. марта, на скупу СДА.

На сједницу су позвани и чланови Предсједништва БиХ и Савјета министара.

Посланик ХДЗ-а БиХ Предраг Кожул изјавио је да ће посланици ХДЗ-а БиХ доћи на хитну сједницу Представничког дома парламента БиХ посвећену ратнохушчаким изјавама предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

Он је навео да ће став и расправе посланика ХДЗ-а БиХ зависити од материјала који добију за ову сједницу.

"Сматрамо да је расправа потребна и зато ћемо бити на сједници", поручио је Кожул.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да он и остали посланици СДА неће доћи на ову хитну сједницу Представничког дома.

"Изетбеговић никада није давао ратнохушкачке изјаве. Он је давао нормалне изјаве које треба да даје озбиљан и одговоран политичар", рекао је Џаферовић новинарима у Сарајеву.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић запријетио је 16. априла у Ахмићима ратом и рекао да су злочини које су починили припадници такозване Армије БиХ "спорадични инциденти".

"Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецјевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати", рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је том приликом нагласио да "Бошњаци више никад не смију да буду слаби".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана