Херцеговачки радикали не желе да се сједине са ПДП-ом

Срна
Херцеговачки радикали не желе да се сједине са ПДП-ом

Требиње - Херцеговачки одбор Српске радикалне странке Републике Српске јединствен је у ставу да и даље на политичкој сцени дјелују као чланови Српске радикалне странке, под истим именом, те да не желе да се утапају у ПДП, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Требињу.

Предсједник општинског одбора СРС Републике Српске Билећа Момчило Куреш рекао је да су у ставу били јединствени и на главном одбору странке, гдје су гласали против уједињења.

"Наш предсједник је себе обезбиједио на тај начин што је прешао у ПДП и неколико људи око њега. Ми се нисмо сложили са тим ставом. Ми спадамо у групу неких политичких ентузијаста који се упорно, храбро и поштено боре на политичкој сцени Републике Српске већ десетине година", рекао је Куреш.

Он је истакао да вјерује да ће успјети да задрже постојећи назив странке јер у Херцеговини увијек имају сигурне одборнике.

Предсједник Општинског одбора СРС Републике Српске из Гацка Коста Милићевић рекао је да су херцеговачки радикали остали вјерни програмским принципима и богатој традицији те странке.

Он је додао да није искључена могућност да се сви радикали у Херцеговини и Српској уједине у једну политичку партију, о чему ће се разговарати у будућности.

Предсједник радикалског одбора из Невесиња Перо Лазовић такође је при ставу да са ПДП-ом нема уједињења, те позвао све чланове странке да остану вјерни овој политичкој опцији.

"Позивам све чланове да остану у СРС Републике Српске. Странка формалноправно постоји. Наћи ћемо модус да и сљедеће године изађемо на изборе", навео је Лазовић.

СРС Републике Српске интегрисана је у ПДП средином маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана