Херцег мандатар, Шпаго предсједник скупштине владе Херцеговачко-неретванског

Срна
Херцег мандатар, Шпаго предсједник скупштине владе Херцеговачко-неретванског

Мостар - Мандатар за састав владе Херцеговачко-неретванског кантона /ХНК/ биће актуелни премијер Невенко Херцег из ХДЗ-а БиХ, а предсједник Скупштине ХНК Шериф Шпаго из СДА, који је и у претходном мандату обављао ту дужност, договорено је на данашњем састанку кантоналних одбора ХДЗ-а и СДА у Мостару.

Предсједник Кантоналног одбора СДА ХНК-а Един Мушић након састанка је изјавио да је направљен значајан искорак и да ће за петнаестак дана, након сједница страначких органа, бити дато овлашћење за сазивање Скупштине ХНК-а ради предложених именовања. “Радићемо на изради заједничких програмских одредница које ће бити саставни дио нашег будућег рада са жељом да овај кантон буде један од најразвијених у БиХ”, навео је Мушић.

Предсједник Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Љубо Бешлић рекао је да ове двије странке имају сасвим легитимно право да у потпуности изаберу руководство Скупштине ХНК-а.

Он је навео да није примјерено да СДП има мјесто потпредсједника Скупштине из реда српског народа јер је та странка изразила жељу да не учествује у власти.

“Именовање владе услиједиће брзо, али немојте очекивати да то буде у наредних мјесец”, додао је Бешлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана