Хајка на српске новинарке у Сарајеву

Дарко Момић
Хајка на српске новинарке у Сарајеву

Бањалука - Сарајевски медији, уз пратњу бројних екстремиста на друштвеним мрежама, у протекла два дана покренули су хајку и невиђен медијски линч новинарке БХРТ-а Свјетлане Топалић и Срба запослених на овом јавном сервису зато што су путем друштвених мрежа честитали Дан Републике - 9. јануар

Свјетлана Топалић, која на БХРТ-у ради од његовог формирања, нашла се на мети након што је на свом “Твитер” профилу објавила твит: “Срећан ти рођендан, Републико.” Идентичну поруку на “Фејсбуку” поставила је и директорица БХ радија Пејка Медић, која се као и Топалићева одмах нашла на мети “колега” из федералних медија и корисника мрежа.

Извјесни Мирсад Мулаосмановић написао је на “Фејсбуку” да “треба отићи пред РТВ и ј... матер, истјерат говна четничка”, а на његову објаву надовезао се Сафет Мурић са “једино то дјелује, провјерити која су њихова аута и запалити на паркингу мајку им четничку ј...”

Свјетлана Топалић каже за “Глас Српске” да се не плаши никаквих пријетњи и да ће наставити нормално да долази на посао, зато што апсолутно никога није увриједила оним што је објавила на “Твитеру”.

- Једноставно не могу да схватим да неко може овако да реагује и да упућује најстрашније увреде и пријетње. Никога нисам увриједила, никога нисам провоцирала, никоме нисам ништа оспоравала и зато је све ово што је услиједило и што се дешава још страшније - каже Топалићева.

Пејка Медић, која је неколико пута до сада била на удару и медија из ФБиХ и помрачених умова на друштвеним мрежама, каже да је огуглала на пријетње и псовке, али да никада неће поклекнути пред непријатељима Републике Српске.

- Желим још једном да честитам Дан Републике свим њеним грађанима и изразим задовољство што је Републике Српска достојанствено обиљежила још један рођендан. Они који не могу да сакрију своју мржњу према Српској само буде српски инат и тјерају на јединство и одбрану Републике - каже Медићева.

Пријетње и поруке мржње Свјетлани Топалић осудила је и генерални секретар Удружења БХ новинари Борка Рудић. С друге стране, Пословодни одбор БХРТ-а јуче је послао саопштење.

- БХРТ ће, у складу с постојећим интерним актима која прописују понашање и иступе запосленика на друштвеним мрежама, испитати све чињенице везане за објаве наших упосленика на приватним профилима друштвених мрежа, а поводом обиљежавања оспораваног Дана РС - наводи се у саопштењу.

Уредник Информативног програма БХРТ-а Марко Радоја рекао је јуче за “Глас Српске” да је на годишњем одмору, али да у потпуности подржава своје колегинице Свјетлану Топалић и Пејку Медић.

- Ниједна од њих није урадила ништа ни увредљиво, ни незаконито и несхватљива ми је хајка која је покренута против њих - кратко је рекао Радоја.

На удару и капитен Звијезде

 

Капитен фудбалског клуба Звијезда из Градачца Дејан Поповић налази се пред отказом из клуба зато што је на друштвеним мрежама честитао Дан Републике Српске.

- Његова порука не представља особине спортисте који би требао носити дрес нашег клуба и бити узор нашим младим играчима. Стога ће Управни одбор веома брзо донијети коначну одлуку о будућности овог играча - наведено је у саопштењу овог федералног прволигаша.

Поповић каже да Управни одбор још није донио никакву одлуку, али да му није била намјера никога да увриједи.

- Жао ми је што је то све тако испало и опет понављам, нисам имао намјеру да било кога увриједим, јер ја само волим своје и поштујем туђе - каже Поповић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана