Хаг не разматра могућност да пусти Шешеља

РТРС
Хаг не разматра могућност да пусти Шешеља

Хаг - Хашки трибунал за сада не разматра могућност да пусти из притвора предсједника Српске радикалне странке Војислава Шешеља и пошаље га на лијечење у Србију, изјавила је портпарол Трибунала Магдалена Спалинска.

Она је за београдски "Блиц" рекла да Секретаријат Хашког трибунала није добио нове љекарске извјештаје о здравственом стању Шешеља, коме су откривене метастазе на јетри.

Спалинска је потврдила да је стигло писмо предсједника Националног савјета за сарадњу Србије са Хашким трибуналом Расима Љајића и додала да је српски конзул у Хагу најавио је да ће посјетити српске притворенике.

Љајић је затражио информације о здравственом стању Војислава Шешеља и Горана Хаџића, који је у четвртак и петак доживио два срчана удара, преноси РТРС.

Он је јуче навео да је Србија спремна да у Хаг пошаље љекаре које Шешељ и Хаџић изаберу и напоменуо да је за посјету љекара по избору притвореника потребна сагласност Секретаријата Трибунала.

Потпредсједник СРС-а Милорад Мирчић раније је потврдио Срни да су Шешељу откривене метастазе на два мјеста на јетри и да је одобрио да ова информација буде презентована јавности.

Шешељ је претходно оперисан због карцинома дебелог цријева.

Предсједник СРС налази се у притвору Хашког трибунала већ 12 година, а и даље се не зна када би пресуда у његовом случају могла бити донесена.

Горан Хаџић, бивши предсједник Републике Српске Крајине, доживио је блажи срчани удар у четвртак, 16. октобра, у притворској јединици Хашког трибунала, када је приликом пада повриједио и раме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана