Хаџић ће тражити љекаре из Србије

Срна
Хаџић ће тражити љекаре из Србије

Београд - Бивши предсједник Републике Српске Крајине Горан Хаџић тражиће од Хашког трибунала да га прегледају љекари специјалисти из Србије, након што му је позлило прије два дана, рекао је Срни његов адвокат Зоран Живановић.

"Требало би да се данас видим са њим и сугерисаћу му да тражи да дођу специјалисти који би могли да дођу, виде налазе и евентуално га прегледају, те поставе дијагнозу и предложе терапију", рекао је Живановић у телефонској изјави Срни из Хага.

Он је рекао да, будући да му још није позната љекарска дијагноза, може само да претпостави да ће Хаџић затражити да дођу љекари за кардиоваскуларна обољења.

Живановић није могао да потврди да ли је тачна информација да је Хаџић прије два дана доживио срчани удар у Хагу, јер не смије да коментарише здравствено стање свог брањеника.

Он је напоменуо да није упознат са дијагнозом, као и да није сигуран ни да су је хашки љекари уопште и поставили.

Медији у Србији пренијели су да је Хаџић доживио је блажи срчани удар у четвртак, 16. октобра, у притворској јединици Хашког трибунала, када је приликом пада повриједио и раме.

Портпарол Хашког трибунала Магдалена Спалинска потврдила је да је стигло писмо предсједника Националног савјета за сарадњу Србије са Хашким трибуналом Расима Љајића у коме је затражио информације о здравственом стању Војислава Шешеља и Хаџића.

Љајић је јуче навео да је Србија спремна да у Хаг пошаље љекаре које Шешељ и Хаџић изаберу и напоменуо да је за посјету љекара по избору притвореника потребна сагласност Секретаријата Трибунала.  

Потпредсједник СРС-а Милорад Мирчић раније је потврдио Срни да су Шешељу откривене метастазе на два мјеста на јетри и да је одобрио да ова информација буде презентована јавности.

Шешељ је претходно оперисан због карцинома дебелог цријева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана